Hoppa till huvudinnehåll

Bästa examensarbete trä, träprodukter och träbyggande 2023

Tillsammans med Per Fladvad, Olof Hulthén och Mats Textes Stiftelse – Structorstiftelsen delar Svenskt Trä och TMF ut pris för bästa examensarbete om trä, träprodukter och träbyggande 2023.

2023 års vinnare är Hanna Kurzawinska och Mohammad Tahmasebi, Chalmers tekniska högskola. De får priset för sitt gemensamma examensarbete som presenterar en omfattande studie av hur KL-träelement kan optimeras genom att avlägsna brädor i mellanskikten.
Juryns motivering för Hannas och Mohammads vinnande arbete är:
Priset för 2023 års bästa examensarbete om trä, träprodukter och träbyggande tilldelas Hanna Kurzawinska och Mohammad Tahmasebi för examensarbetet “Performance optimization of CLT”. Examensarbetets innovativa idé handlar om möjligheten att skapa ett semi-massivt KL-träelement genom att ta bort vissa av brädorna i de mellanliggande skikten. Mycket strukturerat och med hjälp av teori, omfattande provningar och beräkningar undersöker Hanna och Mohammad hur storlek och placering av de håligheter som uppstår påverkar prestanda och materialeffektivitet. Examensarbetet bidrar inte bara till ökad kunskap och förståelse om hur ett semi-massivt KL-träelement fungerar utan också till ökad kunskap om massiva KL-träelement i stort och hur dessa kan optimeras.
Klicka här för att läsa Hanna Kurzawinska och Mohammad Tahmasebis arbete